Τα πάντα για τις μεταφορές

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

Αποστολάκης μεταφορική

6908828320

Κόστος μεταφοράς

Το κόστος μεταφοράς είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την επιλογή μεταφορικής εταιρείας. Στις εποχές οικονομικής κρίσης που ζούμε το κόστος μετράει πολύ όταν πρόκειται να κάνουμε επιλογή εταιρείας κάθε υπηρεσίας και κάθε προϊόντος. Στη δική μας μεταφορική εταιρεία φροντίζουμε ώστε να κρατάνε πολύ χαμηλά Το κόστος της μεταφοράς. Βεβαίως το μεταφοράς δεν είναι σταθερό αλλά εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Για παράδειγμα το κόστος της μεταφοράς ολοκλήρωσης της κατασκευής είναι σαφώς μεγαλύτερο από το ποσό που θα πληρώσει κάποιος για τη μεταφορά ενός απλού ψυγείου. Αλλά και μεταξύ ομοίων αντικειμένων αλλάζει η τιμή. Για παράδειγμα άλλο ειναι το κόστος μεταφοράς ενός πιάνου με ουρά 600 κιλών άλλο το κόστος για τη μεταφορά ενός ελαφρού πιάνου. Στη συνέχεια εξετάζουμε μία προς μία τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται το κόστος μεταφοράς αντικειμένων.


Μήκος διαδρομής της μεταφοράς

Το μήκος διαδρομής ουσιαστικά είναι η απόσταση ανάμεσα στην τοποθεσία παραλαβής των αντικειμένων ήταν εμπορευμάτων και την τοποθεσία προορισμού στην οποία θα τοποθετηθούν τα αντικείμενα. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος της μεταφοράς. Το μήκος της διαδρομής και το κόστος μεταφοράς είναι ποσά ανάλογα. Βεβαίως υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος παραγόντων που καθορίζει το συνολικό κόστος της μεταφοράς όμως η σημαντικότερη από αυτές τις παραμέτρους είναι το μήκος της διαδρομής. Η εταιρεία μας έχει εμπειρία στις μεταφορές και φροντίζουμε να κρατάμε όσο το δυνατόν χαμηλότερα το συνολικό κόστος της μεταφοράς η της μετακόμισης.

Κόστος μεταφοράς

είδος του μεταφερόμενου εμπορεύματος

Το είδος του μεταφερόμενου εμπορεύματος

Το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από το είδος του εμπορεύματος που αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε. Όσο μεγαλύτερη η αξία του προϊόντος τόσο μεγαλύτερο και το κόστος της μεταφοράς αυτού. Για παράδειγμα άλλο θα είναι το κόστος μεταφοράς ενός φορτίου με ξύλα και άλλο το κόστος μεταφοράς ισοβαρούς φορτίου από χρυσάφι. Επίσης εξαρτάται από την ευαισθησία του προϊόντος. Η μεταφορά ευαίσθητων προϊόντων όπως για παράδειγμα τα ιατρικά μηχανήματα και τα μουσικά όργανα χρεώνεται περισσότερο. Τέλος το κόστος εξαρτάται από τις ειδικές απαιτήσεις της μεταφοράς. για παράδειγμα η μεταφορά ψυγείου απαιτεί το ψυγείο σε όρθια θέση. Παρόλο που δεν παρουσιάζει άλλες ειδικές απαιτήσεις μόνο και μόνο η απαίτηση να παραμείνει σε όρθια θέση ανεβάζει το κόστος μεταφοράς. Όσον αφορά το είδος του προϊόντος υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία είναι εύθραυστα όπως για παράδειγμα τα γυαλικά. Σε περίπτωση που αναλάβουμε να μεταφέρουμε φορτίο που αποτελείται αποκλειστικά από Δευτέρα στα ελληνικά ενδεχομένως να καταβληθεί το κόστος μεταφοράς.


Βάρος μεταφερόμενων αντικειμένων

Μία άλλη παράμετρος που επηρεάζει το κόστος μεταφοράς είναι το βάρος του εμπορεύματος. Όσο πιο βαριά είναι τα αντικείμενα που θα μεταφέρουμε τόσο υψηλότερο το κόστος μεταφοράς. Εάν αναλάβουμε για παράδειγμα ένα πιάνο το οποίο ζυγίζει 600 κιλά με έναν αξονικό τομογράφο που έχει ακόμα μεγαλύτερο βάρος οπότε προφανώς το κόστος μεταφοράς θα αυξηθεί πολύ. Ένα άλλο παράδειγμα πάνω σε αυτό αλλά να μεταφέρουμε βαριά σιδερένια έπιπλα και άλλο ελαφριά ξύλινα έπιπλα. και ένα ακόμα παράδειγμα το οποίο διαφοροποιεί το κόστος μεταφοράς είναι η μετακόμιση οικοσκευής με ή χωρίς τη μεταφορά του πιάνου. Όταν αναλάβουμε και τη μεταφορά του πιάνου τότε το κόστος ανεβαίνει.

Βάρος μεταφερόμενων αντικειμένων

Πλήθος μεταφορών πελάτη ανά μήνα

Πλήθος μεταφορών πελάτη ανά μήνα

Όταν έχουμε σταθερή συνεργασία με κάποιον πελάτη τότε προφανώς το κόστος μεταφοράς μειώνεται. Υπάρχουν πελάτες που απαιτούν καθημερινή μεταφορά η εβδομαδιαία μεταφορά. Το ίδιο μεταφορικό δρομολόγιο θα κοστίσει λιγότερο για έναν πελάτη που μας το ζητάει κάθε μέρα παράγει ένα πελάτη που το ζητάει μία και έξω. Πολύ συχνές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες έχουμε δύο δρομολόγια ανά εβδομάδα. Σε τέτοιου είδους μεταφοράς το κόστος υπολογίζεται σε μηνιαία βάση και όχι ως κόστος μεμονωμένης μεταφοράς.


Μεταφορά μουσικών οργάνων

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μεταφορά μουσικών οργάνων. Όταν ένα μαγαζί αποφασίζει να μετακομίσει μπορεί να μας καλέσει και να αναλάβουμε τη μεταφορά των μουσικών οργάνων της ορχήστρας. Εκεί θα έχουμε ένα αρχικό κόστος μεταφοράς. Εάν όμως έχουμε καθημερινή μεταφορά διότι το πρωί έχουν θεατρική παράσταση και το βράδυ έχουν συναυλίες τότε το κόστος μεταφοράς θα μειωθεί κατά πάρα πολύ. Στη δεύτερη περίπτωση θα τυποποιήσουμε τη διαδικασία της μεταφοράς των μουσικών οργάνων θα συμφωνήσουμε καλύτερα τον τόπο και τον τρόπο παράδοσης και η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή για εμάς. Επίσης δημιουργεί μία εργασία η οποία γεμίζει το χρόνο μας πράγμα το οποίο είναι επιθυμητό για τη μεταφορική μας εταιρεία. Τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν συχνά κατά τη μεταφορά μουσικών οργάνων.

Μεταφορά μουσικών οργάνων

Όγκος Εμπορεύματος

Όγκος Εμπορεύματος

Ο όγκος των αντικειμένων που αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε επηρεάζει το κόστος της μεταφοράς. Αυτό συμβαίνει διότι τα ογκώδη αντικείμενα μεταφέρονται πιο δύσκολα από τη σκάλα της πολυκατοικίας. Επίσης τα αντικείμενα μεγάλου όγκου ενδεχομένως να απαιτήσουν διπλό δρομολόγιο και ότι μπορεί να μη φοράνε δύο ογκώδη αντικείμενα στο ίδιο φορτηγό. Πολλές φορές όγκος το αντικείμενο αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να απευθυνθεί ο πελάτης σε μεταφορική εταιρεία. Μιλάμε για αντικείμενα τα οποία έχουν πολύ μικρό βάρος και θα μπορούσαν πολύ εύκολα Να μεταφερθούν με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του πελάτη. Η παράμετρος που καθιστά τη μεταφορά αδύνατη και αναγκάζει τον πελάτη να απευθυνθεί σε μεταφορική εταιρεία είναι ο όγκος των αντικειμένων.


Μήκος Αντικειμένων

Πολλές φορές δεν παίζει ρόλο ο συνολικός όγκος των αντικειμένων αλλά ακόμα και το μεγάλο μήκος της μιας διάστασης. Εδώ για παράδειγμα έχουμε τη μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο ο όγκος αλλά είναι και το συνολικό μήκος μιας πλευράς του ιατρικού μηχανήματος που θα μεταφέρουμε. η εταιρεία μας έχει μεγάλη εμπειρία σε κάθε είδος μεταφορά, ακόμα και αντικείμενο μεγάλου μήκος. Επίσης είμαστε από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν πλήρως τη μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων.

Χρονική περίοδος της μεταφοράς

Άλλη μία παράμετρος που ενδεχομένως θα επηρεάσει το κόστος της μεταφοράς αντικειμένων είναι η χρονική περίοδος που θα συμβεί αυτή η μεταφορά. υπάρχουν κάποιες χρονικές περίοδοι στις οποίες αν πρόκειται να μεταφέρουν αντικείμενα σε νησί είναι δύσκολο να βρούμε δρομολόγια όπως για παράδειγμα το αποκορύφωμα της καλοκαιρινής σεζόν. Το αντίστροφο πρόβλημα υπάρχει το χειμώνα προς κάποιες περιοχές των νησιών της Ελλάδας που αραιώνουν πολύ τα δρομολόγια κατά συνέπεια θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές μέρες μέχρι να υπάρχει διαθέσιμο δρομολόγιο πλοίου. σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις γίνεται ειδική συνεννόηση ώστε να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται το κόστος για τη μεταφορά.


Ειδικές απαιτήσεις μεταφορικού μέσου

Υπάρχουν περιπτώσεις μεταφορών και μετακομίσεων που απαιτείται να χρησιμοποιήσουμε ειδικού τύπου φορτηγό. Για παράδειγμα ενδέχεται να απαιτηθεί φορτηγό με αντιολισθητικό δάπεδο. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μεταφορών απαιτούνται φορτηγά με μεγάλο μήκος ή ακόμα χειρότερα με μεγάλο ύψος. η τελευταία περίπτωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη διότι ενδεχομένως να μην μπορείς να περάσει κάτω από συγκεκριμένες γέφυρες που θα βρίσκονται στη διαδρομή της μεταφοράς των αντικειμένων. Όταν το ύψος του φορτηγού πρέπει να υπερβεί τα 2,5 μέτρα τότε μιλάμε για ειδικές απαιτήσεις.

Ειδικές συνθήκες μεταφοράς

Σε πολλές κατηγορίες προϊόντων ή αντικειμένων απαιτούνται ειδικές συνθήκες μεταφοράς. Υπάρχουν περιπτώσεις που το φορτίο μπορεί να γίνει επικίνδυνο συνεπώς απαιτείται ειδικός χειρισμός κατά τη μεταφορά του. Επίσης υπάρχουν άλλες περιπτώσεις εμπορευμάτων τα οποία δεν μπορούν να μπουν σε στοίβα πάνω στο φορτηγό. Όταν μπορούμε να στοιβάξουμε τα προϊόντα τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε ειδική μέριμνα για την τοποθέτηση των στο φορτηγό ή να χρησιμοποιήσουμε πολλά δρομολόγια. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ειδικές περιπτώσεις μεταφοράς έχουν αυξημένο κόστος.


Η ελαστικότητα χρόνου παράδοσης

Στις περισσότερες περιπτώσεις μεταφοράς υπάρχει μία ελαστικότητα όσον αφορά το χρόνο παράδοσης των αντικειμένων. ας πάρουμε Για παράδειγμα την περίπτωση που αναλαμβάνουμε μία μετακόμιση. Αυτό που μπορούμε να καθορίσουμε με ακρίβεια είναι η ώρα του ραντεβού με τον πελάτη. Μπορούμε να κανονίσουμε για παράδειγμα συνάντηση στις 10:00 το πρωί. Συνήθως κάνουμε έναν υπολογισμό του χρόνου για το αμπαλάρισμα και το πακετάρισμα των αντικειμένων πριν τη μετακόμιση. Το αμπαλάζ για τη μετακόμιση είναι μια στρωτή διαδικασία που μπορούμε σε γενικές γραμμές να υπολογίσουμε το χρόνο της. Επίσης ο χρόνος για την αποσυναρμολόγηση είναι και αυτός προβλεπόμενος. Το ίδιο προβλεπόμενη είναι και η αντίστροφη διαδικασία για να αφαιρέσουμε το αμπαλάζ της μετακόμισης και να επανασυναρμολογησουμε τα έπιπλα. Η δυσκολία στο χρόνο το ραντεβού προκύπτει εάν δεν χρειάζεται για παράδειγμα να παραδώσουν τα προϊόντα ακριβώς στις 4:00 το απόγευμα. Η έλλειψη ελαστικότητας του χρόνου παράδοσης πάντα αυξάνει το κόστος της μεταφοράς.

Επιπλέον υπηρεσίες μεταφορικής εταιρείας

Οι επιπρόσθετες υπηρεσίες μεταφορικής εταιρείας που ενδεχομένως χρειάζονται για μία μεταφορά πιθανότατα να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Τέτοιου είδους υπηρεσίες περιλαμβάνουν το λύσιμο των επίπλων και το αμπαλάζ και πακετάρισμα τόσο των εμπορευμάτων όσο και των οικιακών ειδών. Σε αυτές τις ειδικές υπηρεσίες ανήκει η φόρτωση από όροφο και η εκφόρτωση επισης σε ορόφους. Η ασφάλεια εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά συγκαταλέγεται στις επιπλέον υπηρεσίες που παρέχει η μεταφορική εταιρεία και ενδέχεται να επηρεάσουν το κόστος της μεταφοράς. Αυτή η απαίτηση συνοδεύεται από τη χρήση γερανού η ανυψωτικού μηχανήματος. το ανυψωτικό μηχάνημα χρησιμοποιείται για να κατεβάσουμε το αντικείμενο στο επίπεδο του δρόμου ενώ ο γερανός χρησιμοποιείται για να το ανεβάσουμε στο φορτηγό. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει μεταφορές με ανυψωτικό μηχάνημα. Τέλος μια ακόμα απαίτηση που προκυπτει συχνά είναι η αποθήκευση των εμπορευμάτων ή της οικοσκευής.


.

.